Først mødes man af en kraftig krydret duft (humle, blomster, appelsin og gær), fra det lyse stabile skum. Smagen er krydret, frugtagtig med en blid sødme, en prikkende mundfølelse og en let bitter eftersmag. Perfekt til krydrede retter og for eksempel sild til en god frokost. Af type er det en krydret tripel. Indeholder kun naturlige og lokale ingredienser: malt, humle, gær, vand og krydderier.
Bryggeriet De Bie blev grundlagt i 1992 midt i humlelandskabet omkring bryggerlandsbyen Watou, nær Poperinge og den franske grænse. Grundlæggeren hed Stefan Orbie, han var også kunstner og biavler - derfor navnet ”Bi’en”. Efter at have vundet en række priser og oplevet et nærmest eksplosivt salg (ifølge bryggeriet selv), er det siden blevet flyttet og ombygget to gange. I dag ligger det i Wakken, ca. 25 km sydvest for Gent – og er absolut et besøg værd.
Bemærk - prisen er incl. pant