Andre øl, bøger & månedsposen

Nyhedsbrev

Grill-posen (7 øl)

Belgisk Bryg lancerer en Sommer-grillpose med 7 øl, der passer til sommer & grill

Posen indeholder syv øl, der alle er meget velegnet til (ved) grillen, sommeren eller bare sådan....

Flere detaljer

185,00 kr

Rulles Estivale (5,2%, 75 cl). Rulles Estivale er en let, blond ale som oprindelig blev brygget til den lokale byfest. Øllets let uklare gyldne farve komplementeres af et lille, fint og cremet skum. Duften er friskere og mere humlet end hos den typiske, belgiske ”Blond”. Amerikanske aromahumler efterlader et, citrusagtig præg og en mild og behageligt pirrende bitterhed bagerst på tungen.

Chouffe Blanche (6,5%, 33cl). Brasserie Chouffe fortæller, at denne øl opstod da Marcel, en af deres alfer (nisserne på etiketterne) kravlede op på toppen af fantasi-bjerget Mount Chouffe. Her skænker han sig en øl, og det snedækkede landskab på toppen af Mount Chouffe inspirerede ham til at kalde denne bløde og alligevel krydrede øl for ”Chouffe Blanche” – sikke et eventyr! Men øllen er skam reel nok, og er en let krydrer hvede-øl med lidt citrus noter og mere fylde end sædvanlige hvedeøl – formodentlig grundet mere malt, og dermed mere alkohol end vanligt for hvedeøl. Alfen Marcel kan være tilfreds med sin kreation. Passer godt som tørstslukker til en varm og tør dansk sommerdag…og skulle det regne, så trøster den lige godt.

Cross The Desert – Belgian Bitter Blond (6,5%, 33cl). Brouwerij the Musketeers har brygget endnu en øl man skal smage før man dør (siger de) – den er I hvert tilfælde på deres “bucket list”. Det er en øl, hvor blot et par dråber vil være den ultimative redning, når man tørster efter en lang og udmattende ørkenvandring…siger man i hvert tilælde på bryggeriet. Men det er bestemt heller ikke en hvilken som helst belgisk blonde. Denne er tydeligt mere bitter (60 IBU) end klassiske belgiske blonde øl, og dermed en dejlig tørstslukker – man behøver ikke en forudgående ørkenvandring for at sætte pris på humlen, sødmen og den forfriskende karakter – en varm sommerdag kan gøre det.

De Dolle Dulle Teve (10%, 33cl). Dulle Teve, som vel reelt kan oversættes med “skøre kælling”! Selve etiketten er heller ikke smagfuld, så vi må vel sætte forventningerne til indholdet – og her bliver vi så heller ikke skuffet. Sikke en øl, de skøre bryggere har lavet! Masser af malt og lys kandis er hældt i brygtønden, og en god portion humle, som det sømmer sig for en tripel. En lidt mørk rav-farvet bryg med et behageligt blødt og solidt skum. Smagen forekommer umiddelbart sød, men kort efter kommer humlebiddet og den varmende alkohol (10% - en tripel i den stærke ende). Masser af maltsmag, tørret frugt og karamel – næsten trappist-tung i smagsfylde og med god, blød, næsten fløjlsagtig mundfornemmelse. En tripel med ekstra meget af “det hele”, malt, humle og alkohol…..sådan!

XX-bitter (6,2%, 33cl). Et sandt overflødighedshorn af humle… man kunne vel kalde denne for en Indian Pale Ale? I alt fald en af de mere humlede øl i Belgien (65 IBU). Holder du af Trappisten Orval vil du elske denne bryg. Den overgærede fyldighed fornægter sig ikke, men den er alligevel forbavsende frisk. Smagen indeholder måske en snert af hapiks. Slutter med en lang, næsten aggressiv humle-bitterhed. Brygget af det lille bryggeri Brouwerij De Ranke i Wevelgem.

Triverius (6,8%, 33cl). Denne tarwebier/hvedeøl fra det lille bryggeri De Graal er ikke en ordinær hvedeøl. For at give ekstra fylde, er der 40% mere malt i bryggen end i en normal hvedeøl, derfor den høje alkoholstyrke – man kunne fristes til at kalde denne bryg for en dubbel-wit. Bryggen er bitter og tilsætningen af koriander og orangeskal kombineret med en længere gæring, sikrer et lille indhold af restsukker og gør denne øl særlig tør og krydret.

Hercule Stout (9%, 33cl). Beg-sort stout med flot, stabil, brun skumhat. Opkaldt efter Agatha Christie’s legendariske detektiv Hercule Poirot. God aroma med tjære, røg, svedsker og lakrids. Smagen indeholder tydelig humle, engelsk lakrids med et strejf af tjære og tobak og en afbalanceret bitterhed i eftersmagen. Trods de markante smagsindtryk er Hercule en let og harmonisk stout, der giver næring til drømme om hav og havneliv. Bryggen er skabt af franskmanden Philippe Gerard som er oplært på Brasserie Dubuisson (dem med Bush øllene). Tilbage i 2006 solgte Phillipe sit livsværk Brasserie Quintine til et lokalt bryggeri, og derfor opererer bryggeriet nu under vingerne af Brasserie des Légendes. Philippe’s principper omkring, råvarekvalitet, miljøbevidsthed og håndbryggeteknik efterleves stadig i de nye rammer.

Download beskrivelse af Grill-posen her (åbner pdf i nyt vindue)

Prisen er incl. pant (men excl levering).

Skriv din anbefaling

Grill-posen (7 øl)

Grill-posen (7 øl)

Belgisk Bryg lancerer en Sommer-grillpose med 7 øl, der passer til sommer & grill

Posen indeholder syv øl, der alle er meget velegnet til (ved) grillen, sommeren eller bare sådan....

Skriv din anbefaling

Kunder, der købte denne vare, købte også

 • Månedsposen (5-8 øl)

  Månedsposen...

  170,00 kr

  Du kan bestille vores abonnementspose uden af...

 • Gouden Carolus Triple (33 cl., 9%)

  Gouden...

  24,00 kr

  Sødlig som ung - mere tør efter lagring, farven...

Kurv  

Ingen varer

0,00 kr Levering
0,00 kr I alt

Til bestilling